Борисов се появи с хеликоптер и попита: Виждаш ли долу работните пчелички? | |

Сподели статията с твоите приятели:

Виждаш ли долу работните пчелички? Колко камиони, валяци, колко български строители има. Това за десетилетия напред ще промени облика на Северозапада и на Севера, заяви премиерът Бойко Борисов при проверката му с хеликоптер на строителството на магистрала “Хемус”.

От живото излъчване във фейсбук профила на премиера става ясно, че с него в хеликоптера е министърът на финансите Кирил Ананиев. 

Прекрасна ни е държавата, ама е трудна за строителство, обобщи от въздуха Борисов.

2.2 милиарда лева сме дали за строителството на “Хемус” през четирите години на мандата на правителството. Управляваме държавата така, че имаме най-ниския дефицит в ЕС и заедно с Естония имаме най-малък външен дълг. Успяваме да помагаме на хората и на бизнеса. Строим огромни инфраструктурни обекти, които ще се използват за десетилетия напред, похвали се министър-председателят.

Напредва строителството на 50 километровия участък на „Хемус“ между пътен възел Боаза и Плевен. На места вече е положен асфалт. Изградени са и големи кръгови кръстовища. Осигурени са пътища навсякъде, за да преминават селскостопанските машини и да се събира реколтата. Огромна работа е свършена от българските строители дори по времето на пандемия. Българските строители работят на световно ниво. За хората от Северна България “Хемус” ще е едно богатство. Благодарение на нейното изграждане, само след няколко години ще има голямо развитие на туризма и бизнеса в региона и животът на хората ще се подобри, изброи Борисов.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *