Борисов се обяви за демократ по душа и определи свободата на избор като най-голямото постижение на 10 ноември | |

Сподели статията с твоите приятели:

10-ти ноември е дата, която трябва да помним! Тази дата промени съдбата на България и на всеки човек. Минахме през много труден преход, но важното е, че съхранихме мира и продължихме напред.

Това написа премиерът Бойко Борисов във фейсбук. 

Страната ни стана член на НАТО и Европейския съюз благодарение на много работа и консенсус както между политическите партии, така и в обществото. Трябва обаче да помним, че през целия преход имаше една партия, която водеше последователно България към фалити на банки, хиперинфлация, купонна система, режим на тока и европейска изолация. Да помним, за да не се повтаря!, призовава Борисов. 

За мен, като демократ по душа, най-голямото постижение на 10 ноември е свободата на избор! Днес всеки е свободен да избира, да е критичен към властта. Това е ценност, която трябва да отстояваме всички. Бъдете свободни, но и отговорни!, завършва премиерът. 

Днес се навършват 31 години от началото на демократичните промени в България. На тази дата през 1989 г. пленумът на ЦК на БКП гласува оставката на Тодор Живков като генерален секретар на партията. На негово място е избран Петър Младенов. Живков не подава оставка от поста председател на Държавния съвет на Народна република България (най-високата длъжност в държавата). Пленумът обаче предлага на Народното събрание да го освободи и от този пост, което се случва на 17 ноември. 

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *