Борисов обяви кога отварят ресторантите

Сподели статията с твоите приятели:

Ресторантите и заведенията за хранене отварят от 1 март. Това разпореди премиерът Бойко Борисов по време на поредната инспекция с министри в провинцията.

“На всички ни липсват ресторантите, както и на вас, но още 14 дни трябва да издържим. На 1 март задължително отваряш ресторантите”, нареди Борисов на здравния министър Костадин Ангелов.

“От утре пускаме в малките населени места учениците. Няма да ги въртим както в големите градове”, обяви премиерът.

През последните седмици започна постепенно разхлабване на мерките. От 1 февруари отвориха магазините в моловете, фитнесите, кината, както и танцовите и музикалните школи. От 4 февруари по-големите ученици се върнаха в училище по специален график.

Публичните събирания бяха ограничени в края на ноември заради големия брой заболели от Covid-19. България налага извънредни мерки срещу вируса

Борисов посети болницата в Исперих, заедно със здравният министър Костадин Ангелов, финансовият министър Кирил Ананиев и зам.-регионалният министър Николай Нанков. Те разговаряха с д-р Абдулах Заргар.

И днес нивата са много добри. 26-ти сме в Европа, но всичко това се дължи на лекарите, медицинските сестри, лаборантите и малко на здравния министър. Нека Господ да е с нас и вашият, и нашият, огромни усилия се полагат”, обърна се премиерът към д-р Заргар.

“Благодаря, за голямата работа, която вършите. До 28 февруари ще получите парите за първа линия и увеличенията на заплатите”, обеща Борисов.

Източник/ци: expert.bg, dir.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *