Борисов: ГЕРБ ще задели 150 000 лв. от партийната субсидия за два апарата за извличане на плазма | |

Сподели статията с твоите приятели:

Ще заделим от партийната субсидия 150 хил. лв., с които ще се закупят допълнителни два апарата за извличане на плазма. Това стана ясно от видео на министър-председателя Бойко Борисов, публикувано в личния му профил във Фейсбук. 

“За да сме солидарни, взехме решение да организираме кампания за даряване на кръвна плазма. Призовавам всеки преболедувал, който отговаря на условията, да бъде дарител”, допълни той. По-рано днес стана ясно, че по предложение на Борисов Изпълнителната комисия на партията е решила да се организира кампания за даряване на кръвна плазма. От ГЕРБ приканват всички свои симпатизанти и членове да се включат в кампанията.

Премиерът е категоричен, че държавата няма да пести средства за осигуряването на апарати за извличане на кръвна плазма.

“Максимално бързо Министерството на здравеопазването ще стартира процедури за закупуването на още от необходимите машини. Министър Ангелов ме увери, че до няколко дни и във Варна ще има възможност за даряване на плазма. С европейско финансиране такива машини ще бъдат налични в Плевен и Пловдив”, допълва той.

В Закона за политическите партии няма категорична забрана с парите от субсидията да се правят дарения. 

ГЕРБ ще задели 150 000 лв. от партийната субсидия за два апарата за извличане на плазма - Борисов: ГЕРБ ще задели 150 000 лв. от партийната субсидия за два апарата за извличане на плазма | |

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *