Бойко инспектира Балкански поток и посочи кое не могат да му простят (ВИДЕО) – България

Сподели статията с твоите приятели:

Премиерът Бойко Борисов инспектира строителството на “Балкански поток”. С министър-председателя е и директорът на “Булгартрансгаз” Владимир Малинов.
Борисов напомни, че България строи българската газова връзка и призова да няма спекулации. По думите му диверсификацията на природен газ у нас вече е факт.
Премиерът се поинтересува за аварията на газопровода с Гърция, а Малинов го увери, че транспортът на газ за Гърция е възстановен.
“Нека българите видят какви големи инфраструктурни проекти се правят в момента. След няколко месеца всичко това ще е жито”, обяви Борисов. Малинов пък увери, че най-горния хумусен слой на почвата се пази.
“Ето затова не могат да ни простят, сбъдваме мечта на поколения българи. Кога иначе ще дойде тук някой да копае под царевицата”, допълни Борисов.
“Работим в отличен синхрон за археологическите ценности – в този участък са от турско време, НИМ работят с около 25 човека, от които 4-5 са специализирани археолози. Стойността на археологическите проучвания е около 22 милиона лева, които са дадени от “Булгартрансгаз”. Този обект е приключен, след два дни започваме да пренасяме тръбата в този участък. Тук има и път за стопаните да могат да минават със селскостопанската си техника”, допълни директорът на “Булгартрансгаз”.
“Имаме селище тук, разкриваме го в срок, и продължаваме по трасето”, съобщи член на археологическия екип пред Борисов.

Източник: Inews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *