БГ ваксината срещу COVID-19 ще е готова наесен – България

Сподели статията с твоите приятели:

Стоп кадър, НТВ

Ще представя българската ваксина срещу коронавирус тази есен на конгрес пред световната научна общественост – това декларира в интервю за БНТ имунологът проф. Андрей Чорбанов от БАН, който е и депутат от “Има такъв народ”. По думите му държавите със своя разработка може да бъдат много по-независими.
 
Той допълни, че ще има дев форми на ваксината – инхалационна и имунизационна. По думите му българската наука е свикнала да има неглижиращо отношение към нея. Чужди държави обаче имат интерес към техните разработки, а досега не са имали такъв интерес от България.
 
Според него прекаралите заболяването и ваксинираните в огромна степен не разпространяват вируса и не трябва да носят маски. В голям процент хората, които са се разболели март-април миналата година, все още имат имунитет.
 
“Вирусът на COVID-19 мутира бавно, в много малка степен. Все още обаче не знаем какъв е процентът на хората, които няма да бъдат засегнати от вируса. Никой не е застрахован, това обаче не трябва да променя начина на живот”, заяви Чорбанов.

Източник: Inews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *