Байдън е считан за фаворит, но не са изключени изненади

Сподели статията с твоите приятели:

“Особеното на тези президентски избори в САЩ са милионите гласували предварително заради пандемията”, коментира пред БНР д-р Мартин Табаков от Института за дясна политика. Броят на предварително гласувалите тази година надхвърли 90 милиона души. Общо гласувалите на миналите президентски избори в Съединените щати са били 138,8 милиона души.

По думите му броенето на тези бюлетини е специфично за всеки щат:

“Фокусът е върху това, което ще се случи в Пенсилвания, защото там, според местното законодателство, не е позволено преброяването на получените преди изборния ден бюлетини. Обикновено тези предварително подадени гласове се броят, след като се преброят бюлетините от изборния ден”.

В предаването “Нещо повече” международният анализатор коментира, че реалната картина може да се окаже различна от резултатите от екзит половете, защото в повечето щати ще се броят предварително подадените бюлетини след деня на изборите:

“Всички социолози сега подчертават, че гласоподавателите, които ще гласуват в изборния ден, ще подкрепят Доналд Тръмп, а гласувалите преди изборния ден ще са в по-голяма степен за Джо Байдън”.

Байдън е считан за фаворит в тези избори, но не са изключени изненади, обобщи Табаков и прогнозира, че изходът от изборите ще зависи най-вече от мобилизацията на републиканците в изборния ден.

По думите на анализатора високата избирателна активност обикновено работи за Демократическата партия.

 

Източник: epicenter.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *