А1 иска да отличи предимствата на своята 5G мрежа пред конкурентите, нарича я 5G ULTRA

Сподели статията с твоите приятели:

Минути преди официалния старт на 5G мрежата на Теленор от А1 разпространиха прессъобщение, с което акцентират върху разликите между своята и конкурентните 5G мрежи в страната. Телекомът, който още отначало определя новата си мрежа като “първата истинска 5G мрежа в България”, обяви, че занапред ще я нарича 5G ULTRA.

А1 обяснява, че новото име цели да помогне на клиентите да се ориентират по-лесно в различните технологии, които носели и коренно различно клиентско преживяване. 

Операторът визира DSS технологията (динамично споделяне на спектър), която използват VIVACOM и Теленор. При нея ресурсът се поделя между 4G и 5G, което по думите на А1 “не предлага особени предимства”.

А1 ще използва за името на мрежата си 5G ULTRA, като с това описва мрежа, която работи на 5G честоти, използвайки лента с широчина от 100 MHz – по-голяма от съвкупната честотна лента на всички предходни технологии взети заедно в една посока на предаване. Това осигурява по-голям капацитет за клиентите и в пъти по-големи скорости на сваляне и качване на данни, допълват от оператора.

Скоростите на сваляне при 5G ULTRA са над 1000 Mbps, докато при DSS са до 625 Mbps, гласи сравнителната таблица, която А1 разпространи днес. Още детайли за двете решения за реализиране на 5G вижте по-долу.

1 иска да отличи предимствата на своята 5G мрежа пред конкурентите нарича я 5G ULTRA - А1 иска да отличи предимствата на своята 5G мрежа пред конкурентите, нарича я 5G ULTRA

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *