Архам Ом Талсания – най-младият програмист в света

Сподели статията с твоите приятели:

“Искам да бъда предприемач и да помагам на всички, да правя мобилни приложения, игри и да помагам на нуждаещите се”. Тези думи не са на човек, завършил гимназия, който току-що е посетил събитие за кариерно ориентиране.

Това е 6-годишният компютърен програмист Архам Ом Талсания от Индия. В ръцете си държи удостоверение от рекордите “Гинес” за най-млад програмист, който владее езика Python. Той е успял да се сертифицира с тест на “Майкрософт”, а това обикновено отнема години.

“Благодаря на майка си и баща си”, казва второкласникът , цитиран от индийските медии. Баща му, който е софтуерен инженер, коментира, че Архам е показал интерес към програмирането още като малък и затова го е научил.

“Още като малък много се занимаваше с разни устройства. Играеше игри на таблета, разгадаваше пъзели. Не само играеше на игри, но искаше да ги създава”, казва бащата Ом Талсания.

Първо му преподавал основи на програмирането, а по-късно 6-годишното дете усволило до съвършенство езика за програмиране Python.

“Започнах да използвам таблет, когато бях на 2 години. На 3 вече имах устройства с iOS и Windows”, казва ученикът. Така е започнал да създава игри, а след време изпратил работите си на “Гинес”.

Източник: svobodnaevropa.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *