Ангелкова лично посрещна първите туристи на летището в Бургас

Сподели статията с твоите приятели:

Снимка: zonaburgas.bg

8 чисто нови автобуса поеха 189 курортисти от Нидерландия и Белгия

Министър Николина Ангелкова лично посрещна днес първите чужди туристи у нас.
Чартърен „Боинг 373-800“ с 189 гости от Нидерландия и Белгия кацна на летището в Бургас. Полетът даде символичен старт на сезона по морето. Кметът на морския град Димитър Николов също бе на летището.

Чужденците бяха посрещнати като ВИП гости с подаръци и рози. Те ще почиват в „Слънчев бряг“ и околните курорти. Обикновено холандци и белгийци са малка част от всички туристи по Черноморието. Сега обаче браншът ще разчита и на тях.

Новият терминал на летище Бургас блестеше като първокласно световно летище – с отворени ресторанти, магазини и кафенета, които за съжаление до 11 часа на 26 юни 2020 година бяха съвсем празни, предаде „Флагман“.

8 чисто нови автобуса поеха курортистите. Тази нощ и утре ще са паметни за старта на сезона, тъй като култовите заведения на „Слънчев бряг“ ще отворят с купони до зори. Туристите смятат, че всичко ще бъде наред и са щастливи, че са в България на почивка.

„Полетът пристигна с една от най-големите туроператорски компании. Той ще лети 4 пъти седмично. Надяваме се, благодарение и на субсидията от 35 евро, която гласувахме, да успеем да разширим полетната програма. За момента тя вече е разширена – до 5 октомври. Надяваме се, че при спазване на мерките, а и предвид това, че в Бургас досегът с COVID-19 е под 1%, да успеем да реализираме един, макар и труден, летен сезон“, заяви министър Ангелкова.

За неделя е планиран още един полет от Латвия. Все още не е ясно дали той ще се осъществи, тъй като в страната има задължителна карантина за пристигащите.

Източник: breaking.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *