Ало, “Демократична България”! От кого чакате подкрепа ?

Сподели статията с твоите приятели:

Александър Йорданов

Евродепутатите от БСП се скатаха при гласуването за Навални

Александър Йорданов, евродепутат, Фейсбук

Днес в Европорламента безусловно освобождаване на Алексей Навални, и на всички лица, задържани във връзка с неговото завръщане в Русия, независимо дали са журналисти, сътрудници на екипа, или граждани, демонстриращи подкрепа.

С Резолюцията осъждаме най-категорично действията на Руската федерация. Считаме, че опитът за убийство на Навални и задържането му сега имат за цел да възпрепятстват по-нататъшното разкриване от него на сериозната корупция на кремълския режим.

И което е особено важно: призоваваме всички страни членки да разработят нова стратегия за отношенията си с Русия, съсредоточена около подкрепата на гражданското общество в нея. Настояваме всички европейски държави да направят критичен преглед на сътрудничеството си с тази държава. И един важен акцент: призоваваме за незабавно прекратяване на проекта“Северен поток 2″ и други подобни проекти с руско участие.

Излязоха и резултатите от гласуването на Резолюцията. Българските евродепутати от ЕНП сме я подкрепили. Но евродепутатите от БСП: Станишев, Христов, Витанов, Йончева и Пенкова не са участвали в гласуването. Скатали са се. Избягали са от отговорността да заемат позиция. Ясно защо.

Защото това е резолюция, която осъжда поведението на руските власти. А за бесепарите е известно, че кършат винаги гръбнак пред Кремъл. Но в тази връзка бих искал да запитам Атанас Атанасов и Христо Иванов, лидери на „Демократична България“, още ли желаят и очакват подкрепа от БСП? С тази прокремълска партия ли ще се гушнат зад кулисите? А и на сцената, може би!

Господа Атанасов и Иванов, българската демокрация може да има много кусури, но е безспорно, че има един обет: никога да не се прекрачва линията, която ни разделя от БСП. Никога! От тази партия да не се желае нито „меда“, нито „жилото“. С изявленията си в последно време вие прекрачихте тази граница. Не знам дали вече не сте водили тайни договорки с Корнелия Нинова и компания.

Такива с лидери на БСП осъществяваше Иван Костов през зимата на 1996-1997 година, далеч от хорски очи под витошкия връх „Копитото“ и затова в страната ни нямаше реална декомунизация чрез лустрация на номенклатурните кадри на БКП и на ДС.

Предложи ни се „национално съгласие“. Сега вие очаквате проруският ни президент да ви връчи мандат за съставяне на правителство, макар че на изборите ще бъдете победени дори от ДПС.

И подготвяте новото съгласие с БСП. Та нали, ако тази партия ви подкрепи ще означава, че сте се цункали в мрака. За да стане мрачно и в България. Крайно недостойно поведение.

А любопитна подробност от днешното гласуване на Резолюцията, относно задържането на Алексей Навални е, че против нея е гласувала и лявата евродепутатка Клеър Дейли, същата, която подкрепяше активно акцията на Радан Кънев и Елена Йончева за оклеветяване на България чрез печално известната антибългарска резолюция. Дейли дори се дотътри у нас, за да участва в т.нар. протест – ляв метеж, част от руската хибридна война срещу нашата страна. Още тогава писах колко е нефелна тази ваша „фенка“. И днешното й гласуване го доказа. Впрочем, ще ползвате ли отново услугите й?

Източник: breaking.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *