Александър Симов: Приеха зомби бюджет | |

Сподели статията с твоите приятели:

„Не може да обявиш само мерките по затварянето. Задължително тези мерки трябва да вървят с пакета по социално-икономически мерки“, коментира говорителят на парламентарната група на „БСП за България“ Александър Симов в интервю за Канал 3.

Според депутата затварянето е достатъчно закъсняло.

„Ние винаги сме призовали за спазването на мерките“, посочи Симов.

„Когато тази власт е делегитимирана, хората няма как да повярват на нещо, което тя предлага. В тази криза се вижда какво е доверието към правителството“, смята социалистът.

„Дойде есента и се оказа, че здравната система изобщо не е подготвена. Кой е виновен? Хората, които не вярват в болестта или държавата, която не си е свършила работата“, попита Симов. „Здравната ни система е в руини, пълен хаос“, категоричен бе той.

Като важна и нужна мярка Симов подчерта въвеждането на безплатни тестове за ковид, което е предложение на левицата. По думите му много хора не се тестват, защото тестът струва скъпо, което от своя страна води до по-голямо разпространение на болестта.

По темата за Бюджет 2021, Симов коментира: „Приеха зомби-бюджет. Този бюджет е фалшив. Затова Корнелия Нинова призова той да бъде изтеглен. Абсолютно задължително беше преизчисляването на пенсиите. Помощ за всички свободни актьори. В здравната система – защитени болници – субсидирани. Видяхме, че се раздават от джипа пари в някакви сектори. Защо трябва лекарите да получават само по 1000 лева, когато са на първа линия? Защо не се прехвърлят средства от някои от тези секторите към тях?, попита той.

Липсват мерки, с които да се омекотят социално-икономическите ефекти от този локдаун“, заключи Симов.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *