Александър Йорданов: Вманиачили се слаби политици доведоха до разпад на дясното | |

Сподели статията с твоите приятели:

СДС не е спомен. В момента е политическа реалност, заяви в интервю за БНР евродепутатът от ГЕРБ Александър Йорданов по повод 31 години от учредяването на СДС, които се навършват на 7 декември.

По думите му СДС е преминал през същата съдба, през която са минали всички демократични партии, коалиции и движения, създадени в бившите социалистически страни след старта на промените:

„Нормално е една политическа партия да има своите върхове и своите низини. Главната причина да има срив в СДС е, че през 1997 година широката сила, която обединяваше всички демократично мислещи хора, това широко ветрило, което покриваше целия политически спектър в България, нашата представа беше, че след години, когато в България ще има демокрация, от тези партии ще се родят нормалните демократични партии, които ще управляват страната, заяви Йорданов. – Това обаче не се случи. Една е важната причина – когато председател на коалицията СДС стана Иван Костов, той реши да я трансформира в единоначална административна командна партия. Така той повтори модела на бившата комунистическа партия, която беше отвратила хората. От 2001 година до днес нито СДС, нито партиите, които се нароиха, не успяха да спечелят избори.”

Според него сходни проблеми има и днешната десница:

„Проблемът беше в егоизма, нарцисизма, вманиачаването, че от една личност зависи всичко. Второ, превръщането на всички партии, които се появиха, във врагове. Тази политика се продължава и днес от партии, които излязоха от СДС, както е „Демократична България“… Според всички социолози единствената партия, която може да победи БСП, е политическа партия ГЕРБ… От началото каузата на СДС е БСП да не управлява България, защото всяко управление на БСП води нашата страна до катастрофа“.

Според евродепутата „абсолютно вманиачили се слаби политици доведоха до разпадането на дясното в България“.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *