Агенцията по горите спира назначенията – България

Сподели статията с твоите приятели:

Агенцията по горите спира всички назначения и дава бонус 100 лева месечно, за да стимулира съвестните горски инспектори и да прекъсне зависимостите между големи дърводобивни фирми и контролните  органи.
Статистиката за проверки и нарушения подсказва сериозен проблем. На всеки сто проверки горските докладват две нарушения, но на всеки четири, пет контролни проверки на терен ръководството на агенцията установява също две нарушения.
При проверките по сигнали в гражданската платформа “Защити гората” ефективността пък е над 30 процента. Това дава знак, че са нужни драстични промени.
Временно агенцията спира всички назначения, за да прецизира кадровата си политика. Тя ще изисква по-висок образователен ценз и ще гарантира по-добро заплащане, което да привлече и задържи добросъвестни служители.
От специализиран фонд ще се дават бонуси от по сто лева на най-добрите горски инспектори. При тенденциозно написани актове без доказани нарушения обаче бонуси няма да има.
Обвързаности с местните фирми и власти ще се елиминират с по-чести дотации на контролните екипи в различни точки на страната.

 

Източник: Inews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *