Австрия арестува 30 души за връзки с “Мюсюлмански братя“ и “Хамас“

Сподели статията с твоите приятели:

Полицията в Австрия е задържала 30 души, за които се подозира, че са свързани с ислямистките организации “Хамас“ и “Мюсюлмански братя“. Арестите са извършени след проверки на повече от 60 локации в страната, съобщава агенция АПА.

Антитерористичната операция в 4 австрийски провинции е включвала претърсвания на домове, бизнес обекти и офиси на сдружения, но не е свързана с атентата, извършен във Виена миналия понеделник, след който живота си загубиха четирима души, а други 22 бяха ранени, твърди прокуратурата в Грац.

Разследването за участие в терористична организация, финансиране на тероризъм, сдружаване срещу държавата, престъпна организация и пране на пари е започнало преди 4 години.

Министърът на интеграцията Сузане Рааб заяви, че целта на операцията е била да се пресече опитът за разпространение на екстремизъм в Австрия.

Малко по-късно австрийските власти съобщиха, че 20-годишният извършител на атентата от миналата седмица е участвал в срещи с други ислямисти от Европа.

Турските власти са споделили с австрийските си колеги подробна информация за извършителя на атентата, съобщи Анадолската агенция. Той е бил задържан през 2018 г. в Истанбул след пристигането си от Виена. Послее е бил депортиран заради намерението си да се присъедини към “Ислямска държава“.

Източник: svobodnaevropa.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *